Dienstag, 19. April 2011

Semnătura digitală!?!?!?

INFORMAȚIE CARE CIRCULĂ PRIN E-MAILING:
”Am fost la BRD pentru a face o donatie si dupa ce am depus banii, pe langa cartea de identitate si chitanta care atesta suma depusa, mi s-a cerut sa semnez digital pe un dispozitiv electronic amplasat pe ghiseu. Am cerut explicatii functionarei, mi s-a spus ca acea semnatura se cere o singura data si va fi ulterior folosita in tranzactiile efectuate de acelasi client si, cel mai grav, CA INLOCUIESTE CARTEA DE IDENTITATE si ca astfel, ei nu vor mai face de fiecare data o copie xerox a cartii de identitate a clientului.
Au o practica foarte suspecta – te iau repede prin surprindere, nu ai timp sa te gandesti sau sa refuzi tranzactia pentru ca ei deja au inceput sa proceseze datele de pe C.I.
Am semnat si ulterior am sunat la telverde (relatii clienti) pentru a cere informatii suplimentare. Mi s-a spus ca, daca vroiam, puteam refuza semnarea electronica si ca acea semnatura ramane stocata in baza lor de date. Mi s-a spus ca, daca vreau, pot face o cerere prin care sa solicit bancii ca nu doresc ca semnatura mea sa ramana stocata in format electronic in baza lor de date.
Merg la banca, vreau sa fac cererea, mi se spune ca nu se poate, ca o data ce am semnat, nu mai pot reveni asupra deciziei mele. Surpriza lor a fost insa ca mi-am facut lectiile inainte, am citit legea 677/2001 de protectie a datelor cu caracter personal, precum si conditiile generale de utilizare a serviciilor bancii : invoc drepturile mele din conditiile generale de utilizare, conform carora am dreptul de interventie asupra datelor personale, aici fiind incluse colectarea, inregistrarea, stocarea, adaptarea, modificarea, reactualizarea, blocarea, stergerea, distrugerea.
Astfel, daca omul nu merge la banca pregatit, i se spun tot felul de vrute si nevrute, i se invoca motive nejustificate si daca nu se face apel la lege sau la clauzele bancare, conform carora clientul are dreptul de interventie asupra datelor, de stergere, blocare, reactualizare, functionarul ii va spune clientului neinformat ca o data ce a semnat, acea actiune e ireversibila si clientul nu are cum sa intervina.
Este foarte grav ce se intampla, lumea semneaza in necunostinta de cauza, si astfel, te poti trezi ca ai un credit facut pe numele tau, fara ca tu sa stii, sau alte actiuni prin care libertatea clientului este ingradita. Cine are acces la semnatura clientului poate efectua in numele acestuia diverse operatiuni, (retragere de numerar, creedite, etc), deoarece semnatura electronica inlocuieste prezenta buletinului.
Faceti cunoscuta practica de la BRD, ii rog si pe altii care s-au confruntat cu situatii similare sa expuna cazul sau.”



Montag, 18. April 2011

Subiect de anchetă socială

Cunoașteți cu siguranță aceste inepții românești.
E plină capitala cu acest abțibilduri, nu?
Acesta se află în Militari, la intersecția Bd. Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor, cum vii dinspre A1 spre Valea Cascadelor pe dreapta, înainte să cotești spre Oficiul Poștal nr. 73 parcă.
Este atât de ostentativ de inutil, încât merită o anchetă socială, aviz jurnaliștilor! Nimeni, dar nimeni nu s-ar fi gândit vreodată să traverseze Iuliu Maniu prin dreptul farmaciei de aici, pentru că nu ar avea sens. Oricum, până la bulevard mai sunt vreo 20 de metri pe axă perpendiculară!!
O aberanție umilitoare aș spune, umilitoare la adresa populației. O luptă oarbă. Măcar de ar include un mesaj de genul: ”Dacă voi nu vreți să respectați legislația - de exemplu, în acest caz, să traversați doar prin locurile indicate -, iar noi nu vă putem amenda din lipsă de personal care să aplice amenzile, atunci vă amendăm prin proiecte stupide. Mișto, nu?!” Să trăiesc bine!
Da, și pe mine mă deranjează faptul că românii refuză să respecte simplele reguli, regulamente și legi, dar acestea nu se respectă începând din vârful piramidei și din interiorul unui sistem cancerigen. Proiectele cu bordurile, pistele de bicicletă și, mai nou, aceste indicatoare de călcat în picioare, sunt doar niște canale prin care se spală bani, cu siguranță!

Dienstag, 12. April 2011

Vălul islamic interzis?

Când am auzit, apoi am citit știrea, am avut o reacție de genul: ”UPSSSsss! Chiar așa?! Sună a declarație de război.”
Nu-mi permit să mă aventurez în comentarii neavenite, dar niște semne de întrebare tot am și io, ca tot omu:
Cum era chestia aia cu globalizarea? Ah da, d-aia vrem să le dăm vălul jos, ca să le globalizăm și pe femeile musulmane.
Cum era chestia aia cu drepturile la propria civilizație, credință, la propriile obiceiuri?
Cum era chestia aia cu toleranța și acceptarea și relațiile armonioase inter-culturale?
WTF?!?!
Eu personal, când le văd cu fața acoperită, simt ceva legat de milă și umilință. Dar de aici și până a promulga o lege de interzicere ..... Îmi scapă ceva, ceva se bate cap în cap oarecum. Mai rămâne ca francezii să le expulzeze pe cele care poartă vălul sau să încerce o astfel de promulgare chiar în țările islamice.
Bine, președintele Sarkozy a declarat și în iunie 2009 că vălul islamic nu este binevenit sau binevăzut în Franța.
Ce mă pune pe mine pe gânduri nu este conținutul legii în sine, ci faptul că cineva, o persoană, un guvern al unei țări europene, își rezervă dreptul de a dispune asupra unei populații-oaspete.
Argumentele aduse desigur că nu se leagă de religie, ar fi fost mult prea periculos. Sunt aduse în discuție principii care țin de demnitatea umană, egalitatea dintre sexe, în mod special demnitatea femeii și dreptul ei la libertate (într-o societate care este oricum patriarhală, oriunde pe glob, nu doar în lumea islamică, să fim serioși!! Eu am aflat de curând că femeia, ca și ființă umană, este considerată ca aparținând unei populații vulnerabile!! Era un chestionar dintr-un proiect al Uniunii Europene. Conform chestionarului, ar fi trebuit să bifez că da, fac parte dintr-o categorie vulnerabilă. Cu orice risc, nu am putut să pun bifa acolo! Deși știu că asta e realitatea cruntă.).
Pe 22 iunie 2009, președintele francez declara: "The problem of the burka is not a religious problem, it's a problem of liberty and women's dignity. It's not a religious symbol, but a sign of subservience and debasement. I want to say solemnly, the burka is not welcome in France. In our country, we can't accept women prisoners behind a screen, cut off from all social life, deprived of all identity. That's not our idea of freedom."
Cu siguranță că gândurile mele zboară mult prea departe, dar mi-aduc aminte din lecturile tinereții că și evreii din timpul lui Hitler au fost ”ghinioniști” ....... să trăiască pe vremea unei minți geniale care nu vroia altceva decât să controleze și să se erijeze într-un al doilea Dumnezeu Suprem al Omenirii, să aibă drept de selecție, recrutare, viață și moarte.
Știrea preluată de pe DW, mai jos:

SURSA: Deutsche Welle
Franţa îşi scoate vălul

Franţa a devenit prima ţară occidentală care interzice vălul islamic. Legea a intrat în vigoare astăzi, iar nerespectarea acesteia se pedepseşte cu amendă sau chiar închisoare. Ţările învecinate Franţei urmăresc cu interes noul proiect, în timp ce extremiştii islamişti ameninţă cu răzbunarea.
Fără vizite la cinema, fără cumpărături la supermarket şi fără plimbări prin Grădinile Luxemburg. Începând de luni (11.04) viaţa celor circa două mii de femei musulmane din Franţa, care poartă burqa sau niqab, se schimbă radical.
"Legea ameninţă să genereze noi tensiuni", susţine Nicolas Comte - din partea Sindicatului Poliţiştilor. "Populaţia musulmană s-ar putea simţi stigmatizată, iar relaţia dintre apărătorii legii şi o parte a cetăţenilor ar deveni şi mai dificilă. Oricum e o relaţie complicată, nu avem nevoie de greutăţi suplimentare", a adăugat Comte.
Majoritatea francezilor consideră că vălul islamic este un simbol al oprimării femeilor musulmane şi al unui Islam fundamentalist. De asemenea, în Senat un singur deputat a votat împotriva noii legi. "Vălul islamic nu este un simbol religios, ci unul al supunerii, iar în Franţa nu este binevenit", declara în urmă cu aproape un an preşedintele Nicolas Sarkozy.
Puţinele persoane afectate care au apărut în faţa presei au oscilat între furie şi disperare. "Este un atac la adresa libertăţii" - consideră opozanţii reglementării proaspăt intrată în vigoare, care va duce la izolarea socială a femeilor musulmane.
Multe optează benevol pentru burqa - văl ce acoperă întregul corp, cu o singură deschizătură în dreptul ochilor - sau pentru niqab - văl ce acoperă numai faţa. "Mă simt goală fără văl. Este alegerea mea, soţul nu are nicio legătură cu această decizie", a afirmat o femeie musulmană.
Există voci care susţin că legea vizează protejarea drepturilor femeilor. Pentru a evita totuşi acuzaţiile de discriminare, legea franceză nu specifică genul de veşminte interzise, ci doar nu permite acoperirea în public a feţei.

Pedepse şi ameninţări
Interdicţia se aplică numai în locuri publice, iar amenda contravenţională este de 150 de euro. Suplimentar sau alternativ, femeile care au încălcat legea pot fi obligate să participe la cursuri de educaţie civică.
Mult mai dure sunt pedepsele în cazul musulmanilor care îşi obligă soţiile să poarte văl. Amenda aplicată este de până la 30.000 de euro. În care cazul care aceeaşi presiune este exercitată asupra unei minore, contravaloarea amenzii s-ar putea ridica până la 60.000 de euro, iar bărbatul este pasibil şi de pedeapsă cu închisoarea. Perioada maximă de detenţie este de doi ani.
Se estimează că numărul pedepselor aplicate în urma intrării în vigoare a noii legi va fi relativ redus. Conform datelor Ministerului de Interne, din cele 65 de milioane de cetăţeni francezi doar două mii îşi ascund faţa sub burqa sau niqab.
Străinătatea urmăreşte cu interes aplicarea noilor reglementări în Franţa. În Belgia există deja o iniţiativă legislativă similară, iar în Germania se înmulţesc vocile care cer interzicerea vălului islamic în locuri publice.
Grupările extremiste ameninţă cu răzbunare sângeroasă dacă măsura nu va fi anulată. Organizaţia al-Qaida care ţine ostatici mai mulţi cetăţeni francezi încă din toamna trecută a solicitat imediat după răpirea acestora abandonarea preconizatei interdicţii.
Autori: DPA, Claudia Ştefan
Redactor: Ioachim Alexandru

Cum-necum, azi, 12 aprilie 2011, a fost aplicată și prima amendă, de 150 EUR.
Sincer, nu aș vrea să fiu în pielea niciunei femei care poartă din convingere vălul islamic. Nu aș vrea să fiu în Franța. Așa cum, prin anii 90, în Germania trăind, eram bucuroasă că fizicul nu mă dădea de gol pe străzile din Kassel, cum că aș veni din altă țară decât Germania .... Treceam tăcând pe lângă demonstranții care cereau expulzarea tuturor străinilor.

Montag, 11. April 2011

Jurnalism online: prezent, trecut, viitor


Linkuirea aparține trecutului, gestionarea este viitorul
 Von Bernd Oswald am 6. April 2011

Afluxul informațional din internet este o provocare pentru jurnaliști. Mai mult decât niciodată, aceștia trebuie să structureze și să prelucreze conținuturile, reușind la final să stabilească o legătură între ele. Dacă jurnaliștii intră în rolul acela prin care trebuie să livreze o plus-valoare bazată doar pe gestionarea fluxului de informații, avem de-a face cu o nouă formă de povestitori. Cutremure, tsunami, dezastre nucleare. Evenimentele din nord-estul Japoniei țin lumea cu sufletul la gură. Este o stare valabilă și pentru universul media. Și lumea online a mass-mediei este cea mai solicitată, aici se desfășoară o adevărată luptă dintre capacități: cine redă cel mai rapid, cel mai instantaneu posibil, comentarii și reportaje reale? Una dintre cele mai frecvente modalități a fost aceea de live-ticker. Provocarea în acest caz constă nu doar în filtrarea conținuturilor din partea agențiilor de presă, ci și a conținuturilor televizate. Și, în primul rând, menținerea unei priviri de ansamblu asupra a tot ceea ce se întâmplă în rețeaua virtuală. Deloc simplu. De exemplu, publicațiile germane . Zeit und Tagesschau au publicat colecții de linkuri comentate, care constituiau în definitiv o sursă foarte puternică. Acest lucru este o prestație valoroasă care va câștiga în importanță pe viitor. În deschiderea linkului publicației Zeit scrie: Informationsquellen im Netz

Das Internet bietet unzählige Wege, um sich über Katastrophen wie derzeit in Japan zu informieren. ZEIT ONLINE hat die wichtigsten Quellen zum Erdbeben zusammengestellt.
Adică:
Surse cu informații prezente în rețea
Internetul oferă infinite căi de a ne informa asupra catastrofelor care au loc acum în Japonia. ZEIT ONLINE a reușit o colectare a celor mai importante surse legate de cutremur.

Pe lângă linkurile către instituții și organizații competente, mărturiile martorilor oculari sunt foarte importante și acestea se distribuie în primul rând pe platformele de socializare. Ca urmare, jurnaliștii vor trebui să se adapteze și să acorde o mai mare importanță acestor surse, vor trebui să învețe să filtreze și aceste canale de informare. (....)
Anumite profeții spun:
Activitatea de acumulare și gestionare este, fără nici o îndoială, un segment central al activității viitorului jurnalist. Jurnaliștii nu vor mai avea monopol asupra distribuirii știrilor, căci informațiile sunt accesibile oricui în timp real. Ceea ce se întâmplă momentan este un proces de trecere de la Gatekeeping către Gatewatching. Provocarea către jurnalist este aceea că el totuși trebuie să livreze o plusvaloare. Trecerea de la Gatekeeping la Gatewatching
 Ca urmare a internetului, jurnaliștii pierd din autoritatea lor interpretativă, căci oricine poate publica acum propriul punct de vedere asupra faptelor, evenimentelor, lucrurilor. Una dintre sarcinile tot mai importante ale jurnalistului va fi aceea de ”a pescui perlele” și a le prelucra în mod corespunzător. Statutul profesiei de jurnalist va fi reașezat foarte puternic la nivelul de ”navigator” și acest punct de vedere apare explicat de Josh Sternberg în materialul său “Why curation is important to the future of journalism” auf Mashable:

Încrederea se câștigă prin gestionarea cu un înalt simț de răspundere a surselor. Asta implică transparență, adică menționarea surselor, precum și o citare corectă. Se va solicita, evident, o foarte atentă verificare a sursei, dacă aceasta este de încredere. ”Problema cu toți acești martori oculari este că vorbim de materiale ce nu pot fi verificate, uneori nu sunt demne de încredere, alteori sunt inexacte” – scrie Andy Bull pe blogul său: http://www.multimedia-journalism.co.uk/node/1579.
Se face apel la cunoștințele de jurnalist, capacitatea unui jurnalist de a recunoaște pionii relevanți în poveste, de a-i plasa în evenimente și în context. Numai plecând de aici vom ști că jurnalistul-gestionar nu este doar un colecționar de informații, ci un preparator de informații.

Inserarea linkurilor in scopul relevării autenticității
Și aici apar noi instrumente. Colecțiile de linkuri prezentate de Zeit și Tagesschau (menționate anterior) au un conținut bun și au fost bine selectate, dar au anumite limitări tehnice: este doar un text presărat cu linkuri externe. O autenticitate mai mare ar căpăta această prestație dacă s-ar utiliza instrumente curatorii, dacă s-ar insera direct conținuturi web. Un exemplu este Storify, un instrument prin care se pot confecționa povestiri în cadrul cărora se poate insera orice conținut web, indiferent că este vorba de filmulețe de pe YouTube, Tweets, postări ăe Facebook, fotografii din Flick, Rss-Feeds sau o simplă adresă de web.
Interesant pentru jurnaliști: se pot alege oricâte câmpuri pentru text, pentru a explica de ce s-a ales un conținut sau altul, ce are el special, de unde provine și în ce context poate fi vizualizat etc. Astfel că fiecare poveste are propria dramaturgie, în definitiv este vorba de o nouă formă a activității de povestitor în mediul virtual. Se poate general un Embed-code pentru fiecare poveste, astfel încât să se poată insera povestea în propria ofertă. Dacă această muncă de cercetare și ordonare va fi finalizată printr-un layout propriu redacției, cu titlul corespunzător, atunci va rezulta un material cu o plusvaloare pentru audiență.
Desigur că mai există și alte instrumente, nu doar Storify, http://www.multimedia-journalism.co.uk/node/1580, care se potrivesc cel mai bine jurnaliștilor. 

În concluzie: 
listele cu linkuri devin istorie. Viitorul aparține povestirilor care includ linkuri relevante, tweets și filmări video.

Crosspost by Journalisten-Training.de 

Angajatori români - fără comentarii (!)

O selecție ”de aur” dintre anunțurile de angajare publicate cu măiestrie și genialitate de angajatori români. O mică enciclopedie care ilustrează genialitatea, înaltul nivel de respect către potențialii candidați (hei, TU, ăla d-acolo! Vai, te oftici că te-am tutuit așa, din prima? Păi am lipsit la orele de gramatică când ni se preda pronumele personal de politețe, hai măi, nu mai fii atât de delicat, că oricum ne vom tutui (adică io pe tine) dacă vei fi ăla de-l voi exploata io! Că doar știi că în fișa postului, la final, intră și ”orice alte sarcini trasate de superiorul ierarhic”!!),  educația, simțul umorului, auto-ironia neconștientizată, violența verbală, tupeul ca valoare pozitivă, stăpânirea limbii materne, simțul măsurii sau lipsa acestuia, corectitudinea, eleganța și lipsa acesteia, persiflarea etc. etc.
Fără alte comentarii, doar citarea fidelă a anunțurilor, așa cum apar ele pe diverse platforme care invadează internetul.

1. Consilier Privat / Personal
 Cine oferă acest job:  Auctor.ro
 Tipul ofertei: full time
 Nivel carieră: fără experiență, middle level
 Locul ofertei: locații multiple. Din București.
 Domeniile ofertei: vânzări, management/consultanță, finanțe/contabilitate,   
                                  bănci, comerț
 Salariu: 400-600 euro/lună.
 Anunțul a fost introdus pe 01.04.2011 și expiră în 30 de zile.
 5 posturi disponibile, 38 de aplicanți în data de 11.04.2011
Descrierea firmei:
Consiliere privata in Managementul Economiilor Personale.Adica invatam oamenii cum si unde sa-si puna banii sa faca puisori frumosi.
Descrierea postului:
Daca ai venit aici pentru a lua un salariu fix stand la un birou si jucandu-te pe facebook, atunci poti sa inchizi pagina si sa incerci pe siteurile de specialitate. Aici viitorul este Motivat si Determinat de propriile performante.
 Dar, Daca te simti in stare sa iei viata in piept, sa-ti pui mintea la contributie si sa te lupti cu cel mai mare dusman al omului modern, atunci ai nimerit bine.
 Probabil te intrebi care este cel mai mare dusman al omului modern. Iti spun eu: COMUNICAREA!
 Cerinte: 
1.   Dorinta de afirmare si spirit de invingator
2.   Prezenta agreabila + Eleganta si stil
3.   Vocabular si Gesticulatie corespunzatoare
4.   Piata calda (adica sa aibe o baza de cunostinte pe care sa le acceseze din prima zi)
5.   Disponibilitate de a sta pe drumuri de chiar si 8 ore / zi
6.   Minima experienta in vanzari (se va da Proba cu un potential client)
7.   Sociabilitate crescuta si rezistenta la stres/critici sau esecuri repetate

Oferta (bonusuri, beneficii): 
1.    Incredere, intelegere si entuziasm (chiar si in caz de esec)
2.    Comision 50% / contract. Concret: un om care munceste zi de zi nu scade sub 20 milioane (lei vechi) / luna.
3.   Bonusuri lunare banesti (de la 500 Lei in sus in functie de realizari)
4.    Training permanent de calitate (chiar si criticile fac parte din training)
5.Weekenduri la biliard, ping-pong, darts, bowling, piscina sau altele sugerate de colegi
6.   Bonusuri bi-anuale exagerate si excursii in strainatate / croaziere
7.  Super-Ocazii de a va face relatii puternice si de a cunoaste oameni pe care probabil nu i-ati fi cunoscut niciodata daca nu ati fi avut ceva sa le vindeti.
Ca sa puteti aplica la aceasta oferta trebuie sa raspundeti la toate intrebarile angajatorului!
 Ce stii despre AUCTOR.ro ?
 Cine este Bogdan Furtuna?
 Care sunt caracteristicile principale ale produselor promovate de Auctor.ro?    
 Care este comisionul pe care-l va primi un consilier?
 Ai vandut vreodata ceva ? Daca da, cat de des si la cate persoane ? 
 Ti-ar placea sa lucrezi in domeniul produselor Bancare ?
 De cati bani ai nevoie lunar? Concret si fara ironii.

2. AGENT DE VANZARI

Cine oferă acest job:  compania nedeclarată
Tip angajare: Permanenta
Tip job: Full-time
Nivel cariera: Facultate, Entry-level (sub 3 ani experienta), Middle-level (peste 3 ani experienta)
Domenii de activitate: Imobiliare, Marketing, MLM/MultiLevelMarketing, Vanzari
Orase: Brasov
Data anuntului: 23.03.2011
Expira la data: 23.04.2011
Nr. posturi disponibile: 2 posturi
Pot aplica: M si F (barbati si femei)
 Descriere companie: Compania noastra este la o vedere din exterior o companie imobiliara, dar e in realitate este firma care isi doreste sa contribuie la fericirea cat mai multor oameni.
Aparent vindem terenuri, dar in realitate oferim platforme pentru construirea casei la care visezi.
 Multi zic ca suntem cei mai buni in vanzarea de terenuri, dar noi stim ca suntem cei mai implicati in a ne cunoste clientii si a le satisface nevoile. Acolo unde multi se blocheaza noi gasim solutii. Cand altii renunta, noi triumfam. Cand lumea e in criza, noi suntem in plina dezvoltare.
 Suntem cei mai buni si o stim, de aceea vrem sa atragem alaturi de noi pe cei care sunt sau vor sa devina cei mai buni.
 La noi in firma e interzis sa zici \\\"Nu se poate\\\" pentru ca noi stim ca totul e posibil. Avem vise indraznete si stim ca pana in 2013 vom fi cea mai mare companie imobiliara din Romania.
 Citeste descrierea de mai jos si vezi daca te potrivesti profilului nostru. Succes!
 Descriere job: Ca sa lucrezi la noi este nevoie sa fii cel mai bun din lume in ceea ce faci. Vreau sa stiu ca tu crezi in tine insuti si ca nimic nu-ti sta in cale.
Pentru ca nu avem stare, dorim sa crestem. Pentru asta avem nevoie de oameni dedicati, inovativi, activi, geniali, asa ca tine.
Caut o persoana carismatica si ambitioasa. Te caut pe tine, cel care iti doresti sa evoluezi continuu si astfel, azi sa fie mai bun decat ieri. Stiu cat de ingenios esti si cred in tine ca ai solutie pentru orice lucru. Esti indraznet si tenace, sigur pe tine fara insa a fi arogant. Esti glumet, simpatic si stii sa te faci placut si respectat de cei din jurul tau. Tu stii sa vinzi prin propriul tau fel de a fi tocmai de aceea am incredere in TINE.
Am incredere in faptul ca esti un excelent comunicator si ca poti relationa cu usurinta cu cei dn jurul tau datorita socibilitatii si felului tau deschis de a fi. Stiu ca ai abilitati de prezentare excelente tocmai de aceea, sunt sigura ca ai capacitatea de a vinde din prima.
Te vreau pe tine, cel cu spirit de initiativa si cu o atitudine pozitiva. Stiu ca pentru tine motto-ul tau in viata este \\\"Everything is possible\\\" adica inclusiv sa lucrezi alaturi de noi, sa cresti si sa devii tot mai bun.
Stiu ca esti o persoana cu emisfera dreapta a creierului bine dezvoltata si ca si tu, ne cauti pe noi, o firma cu un potential pe masura ta.
Abia astept sa te intalnesc!
Cerinte: Experienta nu este necesara.
Singura ta responsabilitate consta in a relationa cu oamenii si... DA, a vinde. Stiu ca pentru tine acest fapt este ceva natural asa ca am incredere ca vei reusi sa vinzi constant chiar de la prima incercare.
Beneficiile pot fi destule insa nu vrem ca ele sa fie motivul principal pentru care vrei sa lucrezi cu noi. Vreau sa vii aici pentru ca activitatea pe care o vei face iti da un sentiment de implinire. Sa fii omul potrivit la locul potrivit. Sa simti ca esti fericit pentru ca faci ceea ce te reprezinta... si toate celelalte vor veni de la sine.
Un ultim lucru foarte important care ma intereseaza la tine, este sa ai carnet de conducere cat B.

N.B. Nu am intervenit în texte, ele aparțin exclusiv angajatorilor sau recrutorilor. Deci să nu se supere nimeni, textele sunt publice și la îndemâna oricui.


(va urma) 
Citește și topul-minciunilor

Recensământul populației - de ce?


Wie viele Deutsche gibt es eigentlich?

Câți nemți există de fapt?

Im Mai findet eine Volkszählung statt – der Zensus 2011. Von der ersten Volkszählung seit den 1980er Jahren sind alle Einwohnerinnen und Einwohner in Deutschland betroffen – auch wenn nur rund ein Drittel direkt befragt wird.
Die Ergebnisse der Befragung  2011 liefern wichtige Daten: Wie viele Kindergartenplätze, Schulen oder Altenheime werden in den kommenden Jahren benötigt? Wie verteilt man die Steuermittel? Wie hat sich die Bevölkerung entwickelt? Dazu braucht man aktuelle und verlässliche Daten. Doch die Daten, die in Deutschland zur Verfügung stehen, sind nicht aktuell. Derzeit soll es 81,8 Millionen Deutsche geben. Oder doch nicht?
În luna mai are loc numărătoarea populației – recensământul 2011. La recensământul anilor ’80 au fost luați în calcul toți locuitorii Germaniei, chiar dacă doar vreo treime a fost chestionată direct.
Rezultatele din 2011 vor livra date importante: câte locuri în grădinițe, școli sau azile de bătrâni vor fi necesare în anii următori? Cum se vor distribui agenții fiscali? Ce evoluție a cunoscut populația? Pentru aceste informații sunt necesare date fidele și actualizate, ori la momentul actual acestea sunt depășite. Ar trebui să fie 81,8 milioane germani, o fi sau nu o fi adevărat?
 
Die Ziele des Zensus
Obiectivele recensământului
 
Der Zensus verfolgt zwei Ziele. Ganz wichtig sind die amtlichen Einwohnerzahlen Deutschlands. Denn davon hängt ganz viel ab: zum Beispiel die Stimmenverteilung der Bundesländer im Bundesrat oder die Sitze Deutschlands im Europaparlament.  Auch eine ganze Reihe von Statistiken basieren darauf, so zum Beispiel die Berechnung des jährlichen Bruttoinlandsprodukts (BIP) pro Kopf.
Recensământul are în vedere două obiective. Cifrele oferite de instituțiile statului asupra numărului de locuitori sunt foarte importante, căci de ele depind multe lucruri importante, cum ar fi distribuirea voturilor landurilor federale in Consiliul Federal sau locurile atribuite Germaniei pentru Parlamentul European. De asemenea, un întreg șir de statistici se bazează pe acestea, cum ar fi calculul PIB-lui anual pe cap de locuitor.
 
Ein zweites wesentliches Ziel des Zensus ist es, Informationen zum Wohnraum, zur Bildung und zum Erwerbsleben zu gewinnen. Wie viele Erwerbstätige gibt es, wie viele Menschen davon sind selbstständig? Wo werden in den kommenden Jahren wie viele Kinder eingeschult? Wie viele Wohnungen gibt es in Deutschland und wie sind sie ausgestattet? Um diese Fragen zu beantworten, braucht man genaue und aktuelle Strukturdaten.
Derzeitig wird die Bevölkerungszahl Deutschlands insgesamt wahrscheinlich um rund 1,3 Millionen Menschen überzeichnet. Das hat von Region zu Region unterschiedliche Auswirkungen: Einige Städte haben eine stärker überhöhte Einwohnerzahl als andere. Dies hat beispielsweise große Folgen für die Verteilung von Steuermitteln, die sich nach der Einwohnerzahl richtet.
Un al doilea obiectiv al recensământului se referă la informații legate de spațiul locuibil, educație și ocuparea forței de muncă. Câți ocupanți ai forței de muncă există, câți dintre aceștia sunt independenți? Câți copii vor trebui școlarizați în următorii ani și unde? Câte locuințe există în Germania și de ce dotări dispun acestea? Pentru a se putea răspunde la toate aceste întrebări sunt necesare date exacte și actuale.
Momentan se apreciază că numărul populației Germaniei este, per total, supracotat cu aprox. 1,3 milioane oameni, impactul fiind diferit de la regiune la regiune, astfel că unele orașe dispun de o supraapreciere mai ridicată decât altele. Acest fapt are consecințe, de exemplu, asupra distribuirii agenților fiscali, care se calculează în funcție de numărul de locuitori.
DE CE ESTE BUN UN RECENSĂMÂNT?

În esență, deciziile politice (în Germania) funcționează precum deciziile din cadrul unei gospodării private: trebuie menținută o privire de ansamblu, altfel se cumpără rapid prea mult, prea puțin sau ceva total nepotrivit.

Să nu ne îmbătăm cu lapte (nu, că e prea scump și nu ni-l mai permitem), deci cu apă rece de la robinet și să avem iluzia că tot așa se gândește și la nivel de România. Cel puțin practica arată cu totul altceva: criză de locuri în grădinițe,  criză de locuințe, spitale încuiate în condițiile îmbătrânirii populației și probabil multe lucruri care nu au mai fost gândite și menținute din 1990 încoace.  

Desigur, subminarea propriei civilizații are loc la nivel global și cu cât suntem global mai interconectați între noi, cu atât colapsul va fi mai mare. Gândiți-vă doar la efectele vălurite ale dezastrului japonez, de pildă: S-ar fi gândit vreodată cineva că ar putea influența o parte din economia României sau că există pericolul de șomaj tehnic din cauza stopării producției anumitor piese pe care doar japonezii le livrau? Nu, ne se gândea nimeni în veci și mulți dau din mâini a lehamite și total dezinteres: ”ah, lasă-i mă p-ăia, că se descurcă ei, pe ei îi plângi??”
România s-a gândit, din motive pur financiare, desigur, să ”sară în ajutor” japonezilor cu o imensă cantitate de lemn. Japonezii au spus că indiferent ce, ei vor alege calitatea. Mesaj subtil. Iar românii s-au repezit să își distrugă imediat bogăția, mă rog, restul bogăției forestiere, pentru a mai băga în buzunar niște gologani. Luați pădurile noastre pe nimic, că noi ne adaptăm la lipsa de aer, nu contează. Avem surplus de lemn în țara asta, nu am distrus în 20 de ani cât am fi putut să distrugem!

La nivel teoretic și în condiții de pace și armonie, toți suntem egali, ne solidarizăm și ne fraternizăm în tot felul de cauze. Dar în caz de dezastre, totul dispare în secunde și nu mai suntem a big happy family, ci o multitudine de grupuri și grupulețe și indivizi preocupați să ne salvăm pielea cu orice preț.  Rare vor fi cazurile în care un câine rănit va sta la capul unui câine muribund sau rănit mai rău decât el. Bine că nu există nici o autoritate investită care să declare cum este bine și corect să procedezi, că probabil 80% am fi deja inculpați la ora actuală.

Montag, 4. April 2011

Programare la moarte


Stați așa, să prindem și noi loc la programare!
Suntem bolnavi fără aprobare,
vrem să ne programăm la moarte.
Aaaa? Nu se poate? De ce? Faceți parcări peste cimitire? Sau mall-uri?
Bine domne, atunci să ne ardeți ..... Aaaa? Nu se poate? De ce? Că s-au defrișat pădurile? Păi atunci nu știu, dați-ne cadavrele hrană la pești, e bine? Cei mai arătoși dintre noi ne donăm Facultății de Medicină, că am auzit că studenții nu mai au pe ce să facă practică .... ah, dar stai, că dacă nu mai sunt spitale, la ce bun să mai pregătim medici?!?!

Spitale desființate.
Spitale anulate. 
Spitale transformate în azile. 
Spitale închise. 
Bolnavi externați forțat. 
Nou-născuți și leuze scoase din unități spitalicești.
”Managerii spitalelor sunt de vină pentru aceste situații, pentru că știau de două luni despre această reformă a statului.”
Hai să demolăm crucile din cimitire, să mai construim un mall!
Nu, nu se închid spitale. E vorba de ”o regrupare a unităților spitalicești. Care e problema?”
Cică e bine să nu mai fie spitale. Din cosmos se va vedea o țară în care toți oamenii sunt atât de sănătoși, încât nu au nevoie de spitale. Nu se întâmplă nici accidente, nu naște nimeni. Este un paradis.
În Sulina s-a desființat spitalul. În caz de urgență, șalupa face o oră la dus și două ore la întors. Foarte frumos. O stare de spirit excelentă pentru locuitorii de acolo. Adrenalină permanentă. Aventură, nu?
Dar de ce vorbim noi de Sulina? E doar o situație de excepție. Avem SMURD-ul, nu avem nevoie de spitale. Mă rog, poate că acest caz Sulina ar trebui reanalizat, nu zic nu, dar în rest nu văd nici o problemă.
Putem vorbi de un genocid oare?
Citeam pe internet că locuitori ai județului Caraș-Severin au de parcurs aprox. 100 de km până la cea mai apropiată unitate medicală. Ah, ce contează 100 de km? Păi contează chiar și dacă ai avea o șosea lină și liberă și o mașină de super-viteză, căci, după cum se comenta de curând tot prin presă, în România se dau amenzi de depășirea vitezei în trafic chiar și ambulanțelor aflate în misiune. Dar să nu dramatizăm, căci șosele line și libere și ambulanțe de super-viteză nu prea avem, deci nu ia nimeni amendă, sîc! Eh și, ce dacă o să mai moară oamenii cu zile? Mai puține guri de hrănit, mai puțină îmbulzeală la promoții.

”(...)
Despre închiderea spitalelor şi uciderea copiilor
Accesul la sistemul sanitar a devenit un lux în România, ceea ce nu se întâmplă în ţările civilizate. (....) suntem doar cu numele în Uniunea Europeană. Unde altundeva se închid spitale după criterii absolut arbitrare, fără o cercetare temeinică a impactului asupra populaţiei din zonele respective, la repezeală, după criterii aşa-zis contabiliceşti, care în realitate n-au însă nimic de-a face cu buna guvernare, ci doar cu incompetenţa? Incompetenţă care atentează la viaţa cetăţenilor. Unde altundeva în UE s-a ajuns să se transporte bebeluşii din incubatoare la zeci de kilometri, fiindcă de-a doua zi se închide spitalul, ca şi bolnavii cu perfuziile înfipte în braţe? Numai la noi.
Recent au fost închise 67 de spitale, iar unii pacienţi au fost transportaţi la unităţile spitaliceşti care rămân în stare de funcţionare cu maşini SMURD. (....) Am văzut imagini cu transportarea bebeluşilor din incubatoare şi m-am înfiorat. Parcă erau cadre dintr-un film de război, unde se evacua un spital la repezeală, fiindcă armatele duşmanilor se apropiau primejdios. Însă nu suntem în faţa unui film, suntem în realitatea anului 2011, (....)
Pe lângă închiderea spitalelor, în sistemul sanitar se petrec adevărate crime. Crime în masă. De neiertat. Unde numai oamenii cu inimă de câine pot să vină cu scuze şi cu argumente. Cu povestea de zăpăcit naivii a lipsei banilor, în condiţiile în care Guvernul îşi îmbogăţeşte clientela politică şi pe vreme de criză. Este vorba de cazul copiilor bolnavi de cancer.
Aproape 90% din copiii bolnavi de cancer din România sunt nevoiţi să meargă la investigaţii contra cost în afara spitalelor şi să-şi procure singuri o parte din tratament, în condiţiile în care circa 80% dintre ei provin din familii cu venituri sub 500 de lei, potrivit Asociaţiei P.A.V.E.L . “Un procent de 65 -70 la sută din copiii bolnavi de cancer sunt internaţi în Bucureşti la unităţile medicale de specialitate, Fundeni sau Marie Curie. Din păcate, aceşti copii sunt nevoiţi să îşi facă analize de tip RMN sau computer tomograf pe banii părinţilor la o clinică privată şi, mai mult decât atât, o parte din medicaţia prescrisă de medicul specialist trebuie procurată din străinătate”, a precizat recent pentru Newsin Olga-Rodica Cridland, preşedintele Asociaţiei P.A.V.E.L. Asociaţia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă) este asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave. Potrivit preşedintelui Asociaţiei P.A.V.E.L., în anumite situaţii costurile pentru investigaţii şi tratament pot depăşi 2.000 de lei, bani nedecontaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, motiv pentru care o parte dintre copii sunt nevoiţi să renunţe la tratament sau să îl facă cu întârziere.
La ora actuală, în România sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer, şi anual se mai înregistrează alte noi 500 de cazuri. Câţi dintre ei au banii necesari să-şi asigure tratamentul? Puţini, desigur. Iar neasigurarea medicamentelor şi procedurilor are un singur rezultat. Şi acesta este cert - moartea copiilor bolnavi. De aceea, acuzaţia pe care am formulat-o, de crime în masă, nu este nici cu un micron deplasată. Aceasta este România reală. Ca un coşmar.
Cornel Itu,
Deputat PSD”
    Nu știu cine este dl. Cornel Itu, nu mă interesează politica sau partidele politice, eu mă leg de cifre si de o descriere a unei situații extreme pe care unii dintre noi o miroseam de vreo 10 ani încoace.
Da, România este o țară condusă ”exclusiv contabilicește”, sentimentul ăsta îl are oricine. Nu tu grijă pentru om, nu tu respect, nu tu comunicare, presa ”latră, dar convoiul trece” ș.a.m.d. Probabil că cineva, o echipă de oameni foarte eficienți, se trezește dimineața cu creionul printre degete, se uită unul la altul: ”Ce mai tăiem azi? Da hai mai repede, că trece ziua și crește iarba pe terenul de golf!”
Zic și io așa, ce tot ”cetățeanul turmentat”. Ca omul a cărui mamă a murit de cancer și are multe de povestit și care dupa 6 ani de când s-a întâmplat nu se poate uita la pozele din spital, la ce catastrofă de spital .....
Mulți sunt sătuli de negativismul meu, majoritatea s-au retras cu ani în urmă, considerând că ”prea le văd pe toate în negru”. Din păcate, am avut dreptate. Din păcate.


La Pătârlagele, Primăria dă Guvernul în judecată pentru desființarea spitalului în timp ce la Pârscov, 12 bolnavi ai nimănui așteaptă să fie mutați în altă parte

Nu vor sub nici o formă să accepte că spitalul în care mergeau să se trateze va fi transformat într-un azil de bătrâni. Oamenii din Pătârlagele dar și localnicii din 8 comune din zonă sunt revoltați de decizia Ministerului Sănătății de a transforma unitatea medicală în care ajungeau bolnavii cronic într-un cămin de bătrâni.
În speranța că vor putea schimba ceva, aleșii locali din Pătârlagele au decis să nu accepte proiectul privind închiderea spitalului și să dea Guvernul în judecată. În aceste zile, primarul orașului împreună cu un avocat deja angajat strâng acte la dosar cu care să meargă împreună în justiție pentru a convinge că nu este oportună închiderea spitalului și transformarea lui în azil de bătrâni.  
” E o hotărâre a Consiliului Local, de a acționa Guvernul în judecată, am discutat cu un avocat, strângem probe, după care analizăm dacă se merită sau nu să recurgem la un proces. Spitalul nu avea datorii, oameni mergeau aici și cereau sfaturi medicilor, chiar dacă erau pensionari. Înainte de a-l închide,t oate cele 30 de paturi erau ocupate, i-am dat afară pe oameni, i-am trimis acasă, pentru că nu aveam ce să facem. Sunt într-o situație critică iar de aici nimeni nu vrea desființarea spitalului care deservea 8 localități, circa 40 de mii de oameni”, ne-a declarat primarul din Pătârlagele, Ion Gherghiceanu.  
După închiderea spitalului din Pătârlagele, 38 de oameni, cadre medicale și personal auxiliar, au rămas fără loc de muncă, doar unii dintre ei așteptând în aceste zile să afle unde au fost redistribuiți.
”În ianuarie, am investit niște bani în acest spital, am făcut acoperișul la blocul alimentar, sperând că va rămâne al nostru”, a adăugat primarul Ion Gherghiceanu.
La Pârscov, aceeași situație disperată, după închiderea spitalului. 12 bolnavi fără familii sunt încă în unitatea spitalicească în care nu s-a mai făcut aprovizionarea de la finele lunii. Oamenii sunt disperați și așteaptă cu bagajele făcute să fie mutați într-un alt loc, între timp, bolnavii primind hrană de la localnici ori de la asistentele care se încăpățânează să rămână și să-i îngrijească pe cei aflați în stadiu terminal. În maxim două zile, nici centrala termică nu va mai funcționa, așa că pacienții vor trebui să fie mutați în altă parte cât mai curând posibil.
Între timp, astăzi, Direcția de Sănătate Publică a făcut redistribuirea pe posturi a cadrelor medicale care au optat după închiderea spitalelor în care au lucrat pentru alte unități medicale.
Este vorba despre circa 140 de oameni, personal auxiliar și personal medical, cei mai mulți medici și asistenți optând pentru Spitalul Județean, Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca și pentru unitatea de la Nehoiu. Aceasta în timp ce personalul TESA va intra în șomaj,
Problema este că managerii spitalelor mari din județul Buzău nu vor să-i angajeze pe cei care au rămas pe dinafară odată cu închiderea spitalelor în care au lucrat. Banii puțini de care dispun unitățile spitalicești nu le-ar permite managerilor plata salariilor tuturor angajaților. Doar o suplimentare a fondurilor de la bugetul de stat ar rezolva situația însă până acum nu e nimic cert în această privință.
Am nevoie de personal, pentru că de când s-a dat ordonanța Boc, s-au produs goluri. Chiar aș avea nevoie de personal, dar proasta  finanțare nu-mi permit să angajez. Noi oricum depășim acest procent, orice persoană pe care o angajez risc să nu o pot plăti. Dacă îi angajez și nu-i plătesc pe mine mă trag la răspundere”, susține managerul Spitalului Județean, medicul Doru Nicolescu.
Nici la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, situația nu stă altfel. Managerul unității, Dumitru Popescu, susține că ar avea nevoie de câțiva medici și asistenți, dar și de infirmieri, însă numărul angajărilor va fi destul de limitat, tocmai din cauză că nu ar avea cu ce să-i plătească. ”Avem câteva posturi vacante, avem și nevoie de oameni pentru că din 2010 sunt multe tăiate, însă locuri vor fi destul de puține. Când DSP ne-a transmis să acceptăm personal distribuit din spitalele care vor fi tranformate în aziluri, le-am făcut scris și i-am întrebat dacă se respectă ordinul ministrului privind încadrarea în 70 la sută cu cheltuielile de personal. Dacă aș angaja, aș depăși acest procent, și atunci vor fi foarte puțini angajați.”, susține șeful Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, Dumitru Popescu. Rămâne de văzut cum se va finaliza toată această reformă, după cum îi spun guveranții, haosului produs în sistemul medical românesc, odată cu decizia de a desființa a 67 de spitale din toată țara.
Cristina DINULESCU”
Ziarul de Bacău, 04.04.2011

Autorităţile din Comăneşti refuză închiderea spitalului local

Activitatea la Spitalul “Ioan Lascăr” din Comăneşti s-a desfăşurat, vineri, în condiţii normale, deşi Ministerul Sănătăţii şi Familiei inclusese această unitate medicală în lista celor care, începând din 1 aprilie, nu mai primesc finanţare de la casele de asigurări de sănătate, urmând a fi transformat în azil de bătrâni.
Toate paturile sunt ocupate, s-au făcut şi internări de urgenţă, autorităţile dându-ne asigurări că vor susţine financiar spitalul”, a declarat, pentru Agerpres, medicul radiolog Mioara Cârlan, directorul spitalului din Comăneşti. Potrivit acesteia, unitatea medicală pe care o conduce “întruneşte toate condiţiile legale pentru a-şi continua funcţionarea, acoperind şi toate condiţiile cerute de minister”.
Nu avem datorii, există două linii de gardă, iar interesul populaţie de pe Valea Trotuşului, o zonă în care activitatea minieră a creat probleme de sănătate multor locuitori, este deosebit de mare, solicitările pacienţilor ridicându-se la normele impuse’, spune Mioara Cârlan. Ea a mai spus că ,,autorităţile locale au făcut eforturi deosebite pentru dotarea şi modernizarea spitalului’, între acţiunile întreprinse enumerate de aceasta aflându-se ,,promovarea a două proiecte europene, care au devenit eligibile şi la care lucrările de execuţie au început, vizând-se eficientizarea producerii energiei termice şi implementarea de baterii solare pentru obţinerea de curent electric din resurse regenerabile, investiţii ce depăşesc suma de aproape trei milioane de euro, alocarea de la bugetul local, numai de la preluarea spitalului de către Primărie în iulie 2010, a 800.000 de lei, precum şi atragerea de sponsorizări din partea firmelor din oraş, sumă ce se ridică, în ultimele şase luni, la peste 200.000 de lei’.
Printre donatorii spitalului se află firma austriacă ‘Holtz Industrie’, care are o sucursală în oraş, dar şi primarul oraşului Viena, Michael Haupl care, după vizita efectuată în luna noiembrie 2010 în Comăneşti, a promis sponsorizări de peste 500.000 de euro pentru dotarea unităţii medicale din localitate cu aparatură modernă de investigare şi tratament şi perfecţionarea profesională a medicilor spitalului.
‘Spitalul nu va fi închis, sistăm orice investiţie şi plăţi şi dăm banii la spital, autorităţile din domeniul sănătăţii ne pot cere orice, dar asta nu înseamnă că acceptăm să transferăm pacienţii ori pleacă medicii şi asistenţii’, a declarat, vineri, pentru Agerpres, primarul din Comăneşti, Viorel Miron. El s-a arătat revoltat pentru că ‘fără a avea informaţii cu privire la ceea ce plănuiesc guvernanţii, dar în conformitate cu actul de preluare, în iulie 2010, de către Consiliul local a spitalului, s-a trecut la angajarea de medici şi asistenţi, dar, mai ales, la alocarea din resurse proprii ori atrase sume importante vizând modernizarea şi eficientizarea spitalului, banii publici fiind cheltuiţi, astfel, inutil’. Din aceste motive, spune primarul Miron, ‘luni vom depune, în numele Consiliului Local, plângere penală împotriva Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru abuz contra intereselor publice’.
‘În cazul în care nu se va permite funcţionarea spitalului, voi declanşa, aşa cum am promis greva foamei. Am făcut tot posibilul pentru ca locuitorii din oraş să nu iasă în stradă pentru a susţine o doleanţă firească pentru o comunitate care a dorit ca autorităţile locale să aloce sume din buget pentru continuarea activităţii spitalului, dar se pare că orice argument normal nu contează atunci când cineva doreşte să distrugă. Aşa că sunt solidar cu oamenii care m-au ales, nu vreau să-i implic direct, dar nu mai răspund de ceea ce se va întâmpla’, a mai precizat primarul Miron. Spitalul din Comăneşti, care are angajaţi, la un număr de 130 de paturi, 26 de medici în opt specialităţi, precum şi circa 80 de asistenţi medicali şi infirmiere, ar urma să fie transformat în azil de bătrâni.
Este o decizie incredibilă, ţinând cont şi de faptul că în aceeaşi curte unde este amplasat spitalul ‘Ioan Lascăr’ mai funcţionează, în prezent, în clădiri foarte bune şi cu personalul aferent, încă două azile sociale, unul într-o clădire datând din 1976, iar cealaltă finalizată în 1997. De asemenea, în Comăneşti există şi o unitate medicală destinată bolnavilor suferind de afecţiuni neuropsihice’, a declarat, pentru Agerpres. medicul chirurg Andrei Kanabe.
‘Oare este mai bine, se doreşte chiar de forţe obscure, ca oraşul Comăneşti, pentru care există proiecte valoroase în domeniul turistic venite din partea unor oameni de afaceri austrieci şi italieni, să devină doar o localitate de asistaţi sociali în loc de a permite crearea de condiţii pentru o dezvoltarea explozivă chiar a turismului?’, se întreabă medicul Kanabe. Termenul dat de către Direcţia pentru Sănătate Publică Bacău angajaţilor spitalului din Comăneşti pentru a-şi alege un alt loc de muncă a expirat pe 31 martie, însă aceştia ‘se mai pot adresa adresa DPS pentru a-şi exprime opţiunea”, spune medicul Mihaela Popescu, directorul general al instituţiei.
‘În cazul în care pentru un post ar fi doi sau mai mulţi candidaţi, aceştia ar fi departajaţi după fişa de evaluare, numai că până acum managerul nu şi-a evaluat angajaţii Spitalului Comăneşti, aşa cum a indicat ministerul’, a mai spus medicul Popescu. Potrivit directoarei DSP Bacău, ”sunt pregătite ambulanţele necesare pentru a-i muta pe pacienţii din Comăneşti la Spitalul municipal de Urgenţă din Moineşti, care are capacitatea de a-i prelua, dar lista cu pacienţii pe care ar fi trebuit să o pună la dispoziţia DSP managerul din Comăneşti încă nu a ajuns’.
‘Sunt de admirat demersurile pentru păstrarea spitalului din Comăneşti însă este cert, de astăzi spitalul din Comăneşti este desfiinţat, iar angajaţii trebuie să ia decizii în cunoştinţă de cauză. În privinţa salariaţilor, am colaborat bine cu DSP, astfel încât, fiecare să aibă un nou loc de muncă’, a precizat, la rândul său, Aurel Creţu, liderul filialei băcăuane a Sanitas. AGERPRES”

 Evacuare la Caritas: pacienţii au fost scoşi din spital pe tărgi, ajutaţi de asistente şi de medici
Spitalul Caritas din Capitală este pe lista unităţilor medicale care vor fi transformate în azil de bătrâni.
Zeci de pacienţi au fost evacuaţi vineri (01.04.2011)
O parte dintre ei au fost externaţi, iar alţii au fost transportaţi la alte spitale.
"Nu trebuia să facă aşa ceva!", a declarat cu lacrimi în ochi unul dintre pacienţii ajutaţi de o asistentă să coboare treptele spitalului. 
Doi dintre copiii din secţia Neonatologie au avut nevoie de condiţii speciale de transport. Ei au fost scoşi din spital în incubatoare.  
Personalul medical va fi distribuit la alte unităţi.
 Singurul spital din Ţăndărei, desfiinţat
Ultimii pacienţi ai spitalului orăşenesc din Ţăndărei au părăsit, în weekend, unitatea sanitară. Personalul - 6 medici rezidenţi, un biolog şi 50 de asistenţi medicali - va fi redistribuit la alte spitale din judeţul Ialomiţa.
Autorităţile locale susţin că decizia este aberantă. Spitalul era singura unitate spitalicească din zona Ţăndăreiului, un oraş cu 14.000 de locuitori. Acesta va ajunge adăpost pentru bătrâni deşi în oraş funcţionează deja un complex de servicii sociale de îngrijire a vârstnicilor la cerere şi doar jumătate din locuri sunt ocupate.

http://www.1stiri.ro/vezi_link_stire.php?id=27869&idc=3:

 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, despre comasarea spitalelor. Măsuri speciale de urgenţă instituite după desfiinţare (după desființare?!?!? Oamenii aceștia conduc ministere?!?!? Pe banii noștri????!!!! Ca să gândească ”după”?!?!?)

 În 6 din cele 67 de localităţi unde s-au închis spitale şi unde pe o rază de 15 km nu se află niciun serviciu de urgenţă, în următoarele 3 luni vor fi dislocate unităţi de ambulanţă, astfel încât pacienţii să poată fi transportaţi rapid la o unitate sanitară.   
Procesul de reorganizare a spitalelor a început la 1 februarie şi s-a desfăşurat în mai multe etape, deci nu se poate spune că unităţile nu au cunoscut detaliile acestor proceduri, potrivit ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.  
Din pacienţii trimişi la alte spitale, 90% sunt pacienţi care au fost lăsaţi să plece acasă (adică .... 90% stăteau degeaba prin spitale și acum au fost trimiși acasă pe jos, cu sacoșa în mână?!?!?). Doar 10% au avut nevoie de îngrijiri medicale în alte unităţi. Asta dovedeşte că în unităţile desfiinţate se desfăşurau mai mult activităţi care ţin de asistenţa socială. 
Analiza unităţilor care trebuiau închise a durat două luni. 
Unităţile închise nu dispuneau nici de medici care să poată asigura garda permanentă, a explicat la TVR ministrul Sănătăţii. 
Pe de altă parte, Ministerul Muncii transformă spitalele în centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. Suma asigurată de  minister este de 200 milioane lei, iar programul se desfăşoară pe o perioadă de 33 de luni. Au fost deja încheiate contracte cu 7 unităţi în acest sens, a reconfirmat la Ora de ştiri secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu. 
67 de spitale s-au închis săptămâna aceasta, iar pentru multe dintre ele nu există planuri clare de reprofilare.
O alternativă salvatoare pentru spitalele aflate pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii ar putea să vină din partea primăriilor. Puţine au însă bani să suporte costurile de funcţionare.
Decizia de închidere a fost luată prin hotărâre de guvern, iar motivul invocat de autorităţi a fost lipsa de performanţă.
În urma acestei reorganizări, sute de medici şi de asistente trebuie să-şi găsească de lucru în alte unităţi. Mii de pacienţi au fost fie externaţi de urgenţă, fie mutaţi în alte spitale.
Imediat ce s-a dat vestea evacuării, au început şi protestele. Oamenii au ieşit în stradă în localităţile în care spitalul desfiinţat era şi singurul la care aveau acces.
Da, sigur, și Gadaffi a declarat că populația îl adoră și că de fapt oamenii au ieșit pe străzi dintr-un sentiment de adulație!!
 Ce urmează? Selecția naturală. Depresii, sinucideri, greva foamei, proteste, avorturi pe câmp sau pe unde se nimerește ..... totul e o nebuloasă și treptele progresului duc către adâncuri neștiute încă. Dar, deocamdată, România este o zonă în carantină ............. pe termen nedeterminat ....