Dienstag, 17. Januar 2012

De ce să ies în Piața Universității în ianuarie 2012?

Din aceste cauze: 
1.     criza, perdeaua clasei politice
 2.     despre rolul lui dumnezeu
 3.     prostitutie la nivel inalt 
4.     sistemul naste monstri - pentru că un sistem defectuos poate naște astfel de monștri cu chip uman (aș fi curioasă, dacă mă ia jandarmul și nu apar la servici mâine, ce se-ntâmplă cu locul meu de muncă, din perspectiva ilustrată în materialul respectiv.).
5.     prost sau prostit?
6.     Hora Unirii după 154 de ani
7.     autoritatile statului, dusmanii nostri - pentru că această crasă lipsă de bun simț și educație provine, indirect, tot dintr-un sistem deficitar care a călcat în picioare orice urme de cultivare a acestor valori care țin de relațiile individuale dintre oameni, cunoscuți sau necunoscuți.
8. de ce este parcul public "pazit" de scuipatori de seminte, pe banii mei?! - pentru că sistemul permite acest gen de îndobitocire și pentru că parcul unde îmi îmi plimb eu copilul arată ca o ghenă publică, pentru că parcul unde vreau eu să stau pe bancă și să citesc o carte poate fi în grija unor astfel de indivizi, plătiți, culmea, tot din banii mei.
9. foame
10. impotenta autoritatilor, cu legea in maini
11. potentialul de anchete jurnalistice depaseste imaginatia noastra
12. programare la moarte. concurenta sloganului lui Hitler de la intrarea in camerele de gazare
13. Ianuarie 2012 – START!

P.S. lista este mult mai lungă și mintea îmi este acum ocupată de mii de gânduri care ar putea completa acest material …. dar sunt absolut obosită. Absolut. Și vineri am examen. Ar trebui să-mi mai pese?
- pentru că România este reprezentată în lume, politic vorbind, de lichele, golani, analfabeți, cinici, oameni de rea-voință,
- pentru că în urmă cu 22 de ani nu mi-era rușine să spun că sunt din România, dar de vreo 15 ani încoace recunosc acest lucru doar când trebuie să arăt vreun act de identitate.
- pentru că nimic nu se respectă în țara asta, din punct de vedere social, politic, juridic.
- pentru că toate valorile sunt desființate.
- pentru că autoritățile ne persiflează.
- pentru că, dacă ai o problemă de rezolvat cu poliția română, cu RADET-ul, cu justiția - primești cu întârziere fie răspunsuri în bătaie de joc, fie deloc.
- pentru că medical vorbind, sistemul plătit din banii mei, a fost sărăcit și eu pot muri foarte bine-merci.
- pentru că după ce mi-au fost luați banii, an de an, lună de lună, pensia mea asigurată de stat nu mai există.
- pentru că statul mă obligă să plătesc niște asigurări care nu se vor activa niciodată în caz de calamitate.
- pentru că nu există picior de gospodar în echipa asta care conduce țara și totul a fost nu doar lăsat în paragină, dar și distrus cu bună știință.
- pentru că furtul și hoția au valoare de lege.
- pentru că sistemul educațional este plin de profesori umiliți și care au ajuns la un nivel atât de înalt de frustrare și sărăcie, încât noi, studenții, suferim indirect din cauza pasivității și oboselii lor mentale.
- pentru că în primul an de facultate, în 2009, profesori universitari cu vechime aproape că nu plângeau în fața amfiteatrului când discuția atingea poteca către realitatea zilei.
- pentru că avem un cod fiscal amețit și modificat de prea multe zeci de ori.
- pentru că avem un cod al muncii cu paragrafe absolut abominabile.
- pentru că nu pot să înțeleg cum poate ajunge primar de sector un analfabet! E ca și cum un analfabet, care nu știe să scrie și să citească, are carnet de conducere luat cu acte în regulă și i se dă drumul prin trafic. Ce vină au ceilalți?!
- pentru că s-a permis desființarea propriei producții de alimente și suntem obligați să constatăm că nu mai găsim usturoi românesc, mere românești, cartofi românești, ceapă, castraveți ș.a.m.d.
- pentru că multe alimente românești sunt mai scumpe, pe raft, decât cele importate și acest lucru nu este reglementat juridic!!
- pentru că Băsescu este un arogant fără limite.
- pentru că un palestinian vine și construiește, iar o ceată de români care au puterea politică dau cu piciorul în SINGURUL SISTEM CARE FUNCȚIONEAZĂ CU ADEVĂRAT ÎN ACEASTĂ ȚARĂ, pentru că, clasa politică românească omoară oameni și un sistem construit de un Ausländer (= străin de țară, din afara țării) salvează mii de vieți omenești!!
- pentru că sistemul construit în ultimii 20 de ani este atât de draconic de alambicat și atât de fin țesut, încât mi-e teamă că nici viitorul următorilor 50 de ani nu va arăta mult mai bine, dacă nu importăm de unde trebuie educație politică, experți de gestionare și gospodărire!!!
- pentru că Băsescu, singurul om de stat (de stat în picioare, că altceva .... ) care stă cu mâinile în buzunarele pantalonilor atunci când este prezent la întâlniri de maximă importanță cu toți ceilalți președinți și guvernanți ai țărilor membre ale UE, nu mă reprezintă sub nici o formă prin atitudinea golănească, prin discursul handicapat, prin cinismul și ironia pe care le cultivă la adresa multora, prin persiflarea a tot ceea ce înseamnă respect, decență, grijă, corectitudine! - pentru că și eu mă simt umilită de autorități, de prea multe ori. - pentru că hoția și tupeul au atins cote inimaginabile și acest lucru este intens cultivat de sistem. - pentru că se moare în spitale, iar dacă nu mori acolo, pleci mai bolnav decât înainte de a te fi internat! - pentru că nimeni în țara asta nu este vinovat de nimic și nimeni nu-și asumă în mod real responsabilitățile faptelor, deciziilor și gesturilor pe care le face (e vorba în primul rând de clasa politică, că doar acesta este acum contextul). - pentru că orice crimă - la propriu și la figurat - este mușamalizată. 
18.01.2012, 6 p.m. – a șasea zi de proteste
Conform șefului Jandarmeriei Române:
- proteste în 20 de județe
- aprox. 2.000 protestatari în afara Bucureștiului
- aprox. 300 protestatari în Piața Universității
”Vă rugăm să ne scuzați! / Nu producem cât furați!” - chintesența situației din România din ultimii 22 de ani.
Orașe ”virusate”: Constanța, Ploiești, Pitești, Galați, Focșani, Cluj (aprox. 300 oameni, cf. reporterului Antena 3 de la fața locului), Timișoara (păpușă textilă cu numele lui Băsescu, lovită și incendiată ulterior), Drobeta Turnu-Severin, Hunedoara, Arad, Orăștie, Sf. Gheorghe,  Tg. Mureș, Oradea, Sibiu, Iași, Baia de Arieș (1 protestant!), Brașov, Bistrița (deputatul Botiș huiduit, fost ministru, i s-a cerut demisia. E cercetat de DNA pentru deturnare de fonduri! Demis din funcția de ministru. Acum vrea respect și dialog?!), Londra, Atena, Dublin (!!!!)
În București sunt așteptați aprox. 10.000 de oameni mâine.
Uniunea Social Liberală - miting al opoziției autorizat de Primarul Capitalei, Oprea. Orele 12-15. Așa de scurt.

S-au eliberat procese-verbale de amendă pe care scrie: ”pentru proteste împotriva regimului actual”. Ce nooooostiiiiimmMMMM!!! A declarat un reprezentant al studenților din București, care din păcate nu avea hârtia la el. A promis că o va prezenta.
Într-un liceu de matematică-fizică din București, directorul, dirigintele și polițistul de sector au intrat în clase și au spus elevilor că dacă vor fi identificați în Piața Universității, la proteste, vor fi exmatriculați. Unde se întâmplă așa ceva?
Liceul Dacia din Berceni, Sandu Tudorache este directorul – s-a întâmplat în data de 17 ianuarie 2012, în cursul dimineții. Informația a fost dată pe post, la Antena 3, ora 19, în emisiunea Danei Grecu.
Da știți ce mă-ntreb io, așa, din senin? Nu văd, nu aud reacții din partea tagmei artiștilor tineri, care au tot felul de cântece ”cool” adresate cu maximă ironie la adresa politicienilor actuali. Să-mi fi scăpat mie ceva, chiar așa, nici o reacție de la nici unul?
Premierul Emil Boc este de parere ca actiunile de protest din Piata Universitatii din Capitala seamana mai mult cu o manifestatie antisistem, la care niciun lider politic nu este agreat.
"In Piata Universitatii, niciun lider politic nu a fost si nu este agreat, ca este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor sa candideze la Primaria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost si nu este agreat, sau cel putin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestatie antisistem, asa cum este ea cunoscuta in tarile occidentale, oameni care, pe buna dreptate, legitim, spun : «suntem satui si de cei de pana acum, si de cei de acum, si de cei care vor sa vina la putere, cautam altceva»", a spus Emil Boc la un post de televiziune, potrivit Mediafax. El a aratat ca mesajul autoritatilor statului este important in astfel de momente, fiind poate mai bine ca politicienii sa taca. "Eu cred ca important a fost mesajul autoritatilor statului. Politicienii poate, uneori, este bine sa taca. Depinde de context, poate e bine, poate nu. Poate uneori e bine", a spus Boc. Intrebat daca ar fi dispus sa mearga sa discute la fata locului cu protestatarii, premierul a spus ca trebuie analizat daca o aparitie sau o declaratie poate ajuta sau strica si ca el personal este adeptul "lucrurilor cumpanite".
uUuUuUuĂăĂăĂăĂăĂăăăăăăăăă!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dan Tudorache, directorul adjunct al liceului Dacia a declarat public la Antena 3, că el nu a intrat niciodată în vreo sală de clasă pentru a vorbi cu elevii. El este foarte ocupat cu angajările. Acuzatorul și acuzatul sunt în direct la televizor, telefonic (ora 19:20). ”Eu în afară de matematică și alte probleme de școală nu mă ocup de alte prostii!” Constanța, 19:30 O femeie, la porta-voce: ”Ne rugăm pentru poporul român și pentru copiii și nepoții noștri. Vă rog din suflet să stați în genunchi. Tatăl nostru – toată lumea! – Tatăl nostru, carele ești în ceruri ..... ” – s-a spus rugăciunea, cu un ”Amin!” la final. ”Și acum strigați tot ce doriți (explicatia se afla aici)!”. Și s-a mai spus rugăciunea o dată .... păi de ce să mă rog să se facă voia lui Dumnezeu? Nu comentez așa ceva, cu regret, dar mă depășește. Cineva vorbește în turcește cred și se închină lui Alah. ”Demisia! Demisia! Demisia!” Se cere demisia actualului guvern. Discursul de azi al lui Boc: Incredibil!! Total pe lângă subiect, ca și cum nu aude nimic din ceea ce cer mii de oameni în țara asta, de 6 zile! Cică organizarea alegerilor anticipate ar dura 6 luni de zile. Penibil, incredibil, aberant, se comportă ca rața pe apă, peste penajul căreia picăturile de apă se preling fără să o atingă. Biata rață, în mica ei cretinătate, nici nu știe ce înseamnă a fi ud :-) În Târgoviște, în căminele studențești s-a oprit curentul electric și apa. Ideea e ca studenții, aflați în sesiune, să plece acasă. În decembrie 1989 se întâmpla ceva asemănător în București: miliția a luat la pachet studenții din cămine și i-a urcat în trenuri, la Gara de Nord, trimițându-i la ei acasă, în provincie, pentru a nu putea participa la protestele din București. The big problem is: JOS BĂSESCU! & SUS .... cine?!?!?!?!?!? Că nu avem subiect, pe bune!!!!  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen