România e o țară frumoasă, DAR:
31. Am scris despre I K E A , despre RCS-RDS, despre URA (Universitatea Româno-Americană), acum vine rândul MOBEXPERT.
18.11.2010
32. Comerciantii au inventat niste carduri de cumparatori, a.i. clientul sa nu se mai imprumute la banca! Cica are costuri zero. Acum, cand tentatiile de sarbatori sunt atat de mari, stau si ma intreb cat de umana este pana la urma aceasta oferta. Mie mi se pare ilogica, sincer. Si total needucativa. E crizaaaaaa, fratilor!! Nu ati aflat? Sunt curioasa daca cei fara servici sau cu venituri sub limita decentei, vor apela la aceste noi instrumente de plata. Deviza: ”cumperi ce vrei pentru sarbatori, te distrezi, si platesti la anu’!” Aberant.
33. Dacă ai intrat oficial în rândurile șomerilor, potrivit legislației ești obligat să te prezinți lunar la oficiul de sector pentru a ți se pune o viză pe carnetul de șomer. Dacă nu te prezinți în ziua programată, ți se oprește retribuția din ziua respectivă până la finalul lunii respective. Am întrebat care e sensul? Care credeți? ”Păi că așa este. Sunteți înregistrată în șomaj și noi fiind oficiu de mijlocire a forței de muncă, poate avem să vă oferim ceva.” Tocmai eram pe punctul să exprim, plină de uimire, o întrebare legată de ce ofertă ar avea, pun pariu că habar nu avea și nici nu își pune nimeni problema pe acolo să deranjeze șomerii pentru a-i anunța când apare ceva. Mirosindu-mi nedumerirea, a adăugat: ”Așa spune legea! Trebuie să vă prezentați lunar la viză.” ”Păi ce legătura are prezența mea în localitate, cu faptul că nu îmi primesc ajutorul de șomaj dacă nu sunt în ziua respectivă??! Poate sunt în alt oraș, la un interviu!” Nu există legături, răspunsuri și explicații. Cred că le e frică de căpșunarii care aici stau pe șomaj, dar se duc pe câmpurile altora să adune castraveți. Fiind și plătiți pentru munca depusă.
35.
24.03.2011:
Consumator român. Își ia în leasing o mașină de 31.000 EUR. Nu achită două rate succesive. Vine executorul judecătoresc să îi ridice mașina. Consumatorul român, o persoană de sex feminin, se blochează în mașină. Executorul, desigur de față cu jandarmii, dezumflă roțile mașinii. Femeia nu iese. Începe să lovească în geamul din față dreapta, cu un baros de mici dimensiuni. Reușește, cu greu, să spargă geamul și să deblocheze portierele. Femeia este pur și simplu extrasă cu forța din mașină, de către doi jandarmi. După care, în același mod, este extrasă și fiica femeii. Tot circul a durat 6 ore, undeva în București. Pentru a folosi o mașină de 31.000 EUR, pe care nu ti-o permiti ..... Nu pot comenta asa ceva. Dar pot relata. Pe fondul unei intamplari care ma priveste personal: niste oameni isi permit, de doi ani, sa isi vada de viata lor, de businessul lor cu biciclete si alte accesorii mult prea scumpe pentru Romania, de masina lor cu care circula si de apartamentul lor pe care si l-au cumparat ..... in timp ce refuza sa imi inapoieze cele cateva mii de euro pe care eu, ca si prietena, le-am imprumutat lor in urma cu aproape trei ani .....
36. A avut loc ”Holiday Market”, în București. Am fost, la invitația celor de la ”Extreme Adventure”. Suntem plini de englezisme. Întrebam și eu, din pură curiozitate, pe profilul ANAT de pe Facebook, dacă într-adevăr era necesar ca un târg de turism, în România, fie el și internațional, să poarte denumirea de ”Holiday Market” .... Nu înțeleg de ce, sincer. Ah, și ediția din toamnă se va numi ”Winter Holiday”. Evident că nu s-a obosit nimeni să răspundă, că doar am scris în limba română, limba oficială și ignorată a României .... Deci, turismul din România a epuizat limba română. Așa ne mai simțim și noi europeni, că doar engleza este limba cea mai răspândită și simplificată prin Europa, nu? Chiar și angajatorii au început să refuze comunicarea în limba română, iar dacă aplici cumva în limba română s-ar putea să fi tăiat de pe listă instantaneu.
Mie personal nu-mi displace, doar că se cam bate cap în cap cu .... conștiința națională, cu sintagma forțată folosită uneori ”sunt mândru că sunt român” etc. etc.
Ah, bașca că la diferență de câteva zile, dar tot în luna martie, are loc, tot în București, dar în altă locație, Târgul de Turism al României. WTF????!!!! Citez de pe http://www.targuldeturism.ro/ ”TTR primavara 2011 reuneste un numar de peste 150 de firme din 21 de tari, pe o suprafata de peste 5000 mp, cu un grad de internationalizare de aproape 50%.”
Dar stai așe, că m-am interesat direct la una dintre surse și am și primit un feed-back ca la carte, uite icilea: ”Unul este Targul de turism al Romaniei (participari internationale in egala masura cu cele nationale) si celalat este targul agentiilor de turism ANAT.)”
Acuma, io, în măcăneala mea, ca și beneficiar final al standurilor, nu văd nici o diferență relevantă. Două evenimente care au practic același conținut, se desfășoară în exact același oraș, doar că distanța dintre locații te pune pe drumuri și că participanții au de plătit taxe diferite. Deci uite cum strânge hârțogăraia și standurile de la Casa Poporului și se mută frumușel la Romexpo. Mă rog, cu o diferență de nici două săptămâni, dar așa știu și ei că au avut de lucru din plin toată luna martie. Și asta, cu costuri foarte mari pentru agenția participantă. D-aia nu au bani să-și plătească personalul, că trebuie să strângă pentru târguri. Că dacă nu ești văzut acolo, cică nu exiști.
”Ajunge ulei pentru toată lumea! Nu aveți voie să luați mai multe sticle!”
ISTERIE NAȚIONALĂ incredibilă!! Omor, stat la coadă de la 5 dimineața pentru o promoție la ulei: 4 litri la preț de 2 litri!!! Incredibil, absolut incredibil.
ISTERIE DE SHOPPING și în cazul unor reduceri la ..... îmbrăcăminte, țoale de firmă!!!
Pomenea cineva cuvântul ”criză economică” prin România?
Nu cumva este o criză generalizată a educației și mentalității, din care nu ne scoate nimeni? Poate doar o dictatură militară (în care eu credeam cu multă tărie acum 15 ani) ...
38. Țara în care, șomerul cu 617 RON nu beneficiază de subvenția acordată pentru căldură, pentru că limita stabilită este de 615 RON. În schimb, când te duci la sediul de ”Ajutor social” de pe Drumul Sării nr. 2, într-o zi rece și ploioasă de final de martie, ușa de la intrare este laarg deschisă și proptită să nu se închidă cumva, iar caloriferele din interior frig/ard de duduie!!! Când întrebi funcționarii de ce nu opresc căldură, se uită așa, frumos, pe sub ochelarii de pe vârful nasului, și nu pricep de ce caloriferele sunt calde sau ce treabă ai tu cu chestia asta ....
39. România, țara în care ambulanțele medicale primesc amenzi de la poliția rutieră pe motivul depășirii vitezei legale de rulare (ambulanța transportând bolnavi sau mergând spre o urgență) și pe motivul neachitării taxelor de drum (”De ce nu ai, bre, rovignetă??”)
40. Țara în care există încă instituții de stat care au un web site frumos colorat, dar unde nu găsești nici o informație legată de posibilități de contactare: număr de telefon, de fax, adresă de e-mail, adresa fizică, unde puii mei e situat sediul? În orașul X pe dreapta, sau cum?! Dinspre ce direcție? De exemplu.
41. Gazeta sporturilor distribuie Biblia pentru copii. Sportul si religia, pe tarabe ..... Daca renunta si la tonele de sani revarsati pe toate paginile, poate se leaga ceva pana la final.
German Support Specialist
Computer Generated Solutions Romania SRL
Candidatul ideal este caracterizat de urmatoarele:
- cunoasterea limbii Germane (scris, vorbit, citit) la un nivel avansat si engleza -nivel mediu
Una dintre cele mai mari trei companii de software/integratori de sisteme din lume ofera centru de suport tehnic de excelenta in Romania.
Ne dorim sa va alaturati acestei echipe.
CGS Romania este una dintre cele mai mari companii pe piata de call center/contact center din Romania.
Ca angajat al CGS Romania te vei bucura de un program flexibil cu posibilitati de angajare atat in regim full-time cat si part- time, de traininguri de formare si de pachete salariale deosebite.
Data: 30.03.2011”
Pachete salariale deosebite? Vă spun eu care era nivelul în octombrie 2010: cam 1,75 EURO/oră (!!!) la un program agreat de 6 ore. Nu are legătură cu România și românii, pentru că este o companie străină (cică americană). Dar anunțul de angajare sună ”mișto”, nu-i așa?
43. S-au bătut și s-au călcat în picioare la promoția pentru detergent. O cetățeană din grămada aceea animalică mai și vorbea la microfon: ”Suntem săraci, d-aia stăm aici la coadă, să apucăm cu preț mai mic.” Colaps mental. Nu există transfuzii și nici medicină pentru așa ceva. Mă întreba un prieten de ce magazinele fac aceste acțiuni, din moment ce știu clar că va urma o debandadă ce le va aduce daune. Plus că se soldează cu o mare desfășurare de forțe până la final: jandarmerie, salvare. Deci, bănuiala mea este că magazinele respective - este vorba de discounterii aceștia care și-ar vinde și pe mama și pe tata și copilul nenăscut pentru un plus pe cifra de afaceri - ies în câștig de pe urma asigurărilor încheiate. Dacă asiguratorul nu-l obligă să își ia anumite măsuri de precauție - care sunt foarte posibile, evident! -, magazinul chiar se bucură de ceea ce se întâmplă și eventual mai spală și niște bani. Cât despre cetățeni ..... la un moment dat încetezi să mai înțelegi o boală de masă, care mai are și sprijinul autorităților. Cei care mai avem mintea întreagă, e bine să vedem cum facem pentru a nu ne sălbătici(i?) și umili(i?) în halul acesta.
44. Hopa-La! Plăcuțe în limba romani vor începe să apară prin Românica. Uite na, asta ne lipsea! Nu știam că romani este o limbă oficială în România. Ca să nu mai spun că una dintre particularitățile culturii țigănești consta în faptul că nu are literatură scrisă .... dar în schimb, acum va avea plăcuțe topografice. Chiar bună idee pentru a mai cheltui niște bani, nu? Statul român nu a avut ieri-alaltăieri bani pentru a recupera documentele lui Cioran. Ah, nimic, totul devine irelevant. Bat eu câmpii. 405.000 EURO au costat documentele, vândute la licitație în Paris. Și au fost cumpărate de un român, persoană fizică. Care spune că le va dona patrimoniului românesc. Gesturi delirante. Un bătrân fără picioare, fără rude, a fost lăsat pe scările din fața unui spital care a fost închis ieri. Într-un scaun cu rotile, vechi, ruginit. Fusese găzduit de spital în mod neoficial, stătea acolo de un an. Acum?
01.12.2010
România e o țară frumoasă, DAR:
34. pentru români - se pare că pentru mulți dintre ei -, ziua națională de 1 decembrie este o nouă ocazie de a nu munci (și ce dacă e criză economică de doi ani, cu perspective pentru încă 20?) și mai ales de a întări acest cult pentru ..... mâncare! Nu are nici o legătură cu mult pomenita criză, faptul că oamenii stau în frig și ploaie, cu orele, pentru o porție de mâncare distribuită pe străzi. Nu contează ce se împarte, principalul e să fie mult și gratuit! Nu, nu, nu, nu înțeleg și pace! Eu știu că sărăcia umilește și dezumanizează, dar nu e vorba aici de sărăcie sau de disperarea de a muri de foame. Cu sau fără porția aceea, starea și situația ta este aceeași și după ce o îngurgitezi. Cu atât mai mult cu cât e vorba de ..... fasole albă la cazan (!) Numai energia pe care o cheltuiești mergând până la punctul de distribuire și înfruntarea îmbulzelii de acolo te fac flămând. Și nu cheltuiești oare și bani pe mijloacele de transport pentru a ajunge acolo? Mă refer la orașele mari, pe unde au loc aceste pomeni către mase. Jenant și de neînțeles.
35.
24.03.2011:
Consumator român. Își ia în leasing o mașină de 31.000 EUR. Nu achită două rate succesive. Vine executorul judecătoresc să îi ridice mașina. Consumatorul român, o persoană de sex feminin, se blochează în mașină. Executorul, desigur de față cu jandarmii, dezumflă roțile mașinii. Femeia nu iese. Începe să lovească în geamul din față dreapta, cu un baros de mici dimensiuni. Reușește, cu greu, să spargă geamul și să deblocheze portierele. Femeia este pur și simplu extrasă cu forța din mașină, de către doi jandarmi. După care, în același mod, este extrasă și fiica femeii. Tot circul a durat 6 ore, undeva în București. Pentru a folosi o mașină de 31.000 EUR, pe care nu ti-o permiti ..... Nu pot comenta asa ceva. Dar pot relata. Pe fondul unei intamplari care ma priveste personal: niste oameni isi permit, de doi ani, sa isi vada de viata lor, de businessul lor cu biciclete si alte accesorii mult prea scumpe pentru Romania, de masina lor cu care circula si de apartamentul lor pe care si l-au cumparat ..... in timp ce refuza sa imi inapoieze cele cateva mii de euro pe care eu, ca si prietena, le-am imprumutat lor in urma cu aproape trei ani .....
36. A avut loc ”Holiday Market”, în București. Am fost, la invitația celor de la ”Extreme Adventure”. Suntem plini de englezisme. Întrebam și eu, din pură curiozitate, pe profilul ANAT de pe Facebook, dacă într-adevăr era necesar ca un târg de turism, în România, fie el și internațional, să poarte denumirea de ”Holiday Market” .... Nu înțeleg de ce, sincer. Ah, și ediția din toamnă se va numi ”Winter Holiday”. Evident că nu s-a obosit nimeni să răspundă, că doar am scris în limba română, limba oficială și ignorată a României .... Deci, turismul din România a epuizat limba română. Așa ne mai simțim și noi europeni, că doar engleza este limba cea mai răspândită și simplificată prin Europa, nu? Chiar și angajatorii au început să refuze comunicarea în limba română, iar dacă aplici cumva în limba română s-ar putea să fi tăiat de pe listă instantaneu.
Mie personal nu-mi displace, doar că se cam bate cap în cap cu .... conștiința națională, cu sintagma forțată folosită uneori ”sunt mândru că sunt român” etc. etc.
Ah, bașca că la diferență de câteva zile, dar tot în luna martie, are loc, tot în București, dar în altă locație, Târgul de Turism al României. WTF????!!!! Citez de pe http://www.targuldeturism.ro/ ”TTR primavara 2011 reuneste un numar de peste 150 de firme din 21 de tari, pe o suprafata de peste 5000 mp, cu un grad de internationalizare de aproape 50%.”
Dar stai așe, că m-am interesat direct la una dintre surse și am și primit un feed-back ca la carte, uite icilea: ”Unul este Targul de turism al Romaniei (participari internationale in egala masura cu cele nationale) si celalat este targul agentiilor de turism ANAT.)”
Acuma, io, în măcăneala mea, ca și beneficiar final al standurilor, nu văd nici o diferență relevantă. Două evenimente care au practic același conținut, se desfășoară în exact același oraș, doar că distanța dintre locații te pune pe drumuri și că participanții au de plătit taxe diferite. Deci uite cum strânge hârțogăraia și standurile de la Casa Poporului și se mută frumușel la Romexpo. Mă rog, cu o diferență de nici două săptămâni, dar așa știu și ei că au avut de lucru din plin toată luna martie. Și asta, cu costuri foarte mari pentru agenția participantă. D-aia nu au bani să-și plătească personalul, că trebuie să strângă pentru târguri. Că dacă nu ești văzut acolo, cică nu exiști.
mai Este România e o țară frumoasă ????? DAR:
37. 25 martie 2011”Ajunge ulei pentru toată lumea! Nu aveți voie să luați mai multe sticle!”
ISTERIE NAȚIONALĂ incredibilă!! Omor, stat la coadă de la 5 dimineața pentru o promoție la ulei: 4 litri la preț de 2 litri!!! Incredibil, absolut incredibil.
ISTERIE DE SHOPPING și în cazul unor reduceri la ..... îmbrăcăminte, țoale de firmă!!!
Pomenea cineva cuvântul ”criză economică” prin România?
Nu cumva este o criză generalizată a educației și mentalității, din care nu ne scoate nimeni? Poate doar o dictatură militară (în care eu credeam cu multă tărie acum 15 ani) ...
38. Țara în care, șomerul cu 617 RON nu beneficiază de subvenția acordată pentru căldură, pentru că limita stabilită este de 615 RON. În schimb, când te duci la sediul de ”Ajutor social” de pe Drumul Sării nr. 2, într-o zi rece și ploioasă de final de martie, ușa de la intrare este laarg deschisă și proptită să nu se închidă cumva, iar caloriferele din interior frig/ard de duduie!!! Când întrebi funcționarii de ce nu opresc căldură, se uită așa, frumos, pe sub ochelarii de pe vârful nasului, și nu pricep de ce caloriferele sunt calde sau ce treabă ai tu cu chestia asta ....
39. România, țara în care ambulanțele medicale primesc amenzi de la poliția rutieră pe motivul depășirii vitezei legale de rulare (ambulanța transportând bolnavi sau mergând spre o urgență) și pe motivul neachitării taxelor de drum (”De ce nu ai, bre, rovignetă??”)
40. Țara în care există încă instituții de stat care au un web site frumos colorat, dar unde nu găsești nici o informație legată de posibilități de contactare: număr de telefon, de fax, adresă de e-mail, adresa fizică, unde puii mei e situat sediul? În orașul X pe dreapta, sau cum?! Dinspre ce direcție? De exemplu.
41. Gazeta sporturilor distribuie Biblia pentru copii. Sportul si religia, pe tarabe ..... Daca renunta si la tonele de sani revarsati pe toate paginile, poate se leaga ceva pana la final.
mai Este România e o țară frumoasă ????? DAR:
42.German Support Specialist
Computer Generated Solutions Romania SRL
Candidatul ideal este caracterizat de urmatoarele:
- cunoasterea limbii Germane (scris, vorbit, citit) la un nivel avansat si engleza -nivel mediu
Una dintre cele mai mari trei companii de software/integratori de sisteme din lume ofera centru de suport tehnic de excelenta in Romania.
Ne dorim sa va alaturati acestei echipe.
CGS Romania este una dintre cele mai mari companii pe piata de call center/contact center din Romania.
Ca angajat al CGS Romania te vei bucura de un program flexibil cu posibilitati de angajare atat in regim full-time cat si part- time, de traininguri de formare si de pachete salariale deosebite.
Data: 30.03.2011”
Pachete salariale deosebite? Vă spun eu care era nivelul în octombrie 2010: cam 1,75 EURO/oră (!!!) la un program agreat de 6 ore. Nu are legătură cu România și românii, pentru că este o companie străină (cică americană). Dar anunțul de angajare sună ”mișto”, nu-i așa?
43. S-au bătut și s-au călcat în picioare la promoția pentru detergent. O cetățeană din grămada aceea animalică mai și vorbea la microfon: ”Suntem săraci, d-aia stăm aici la coadă, să apucăm cu preț mai mic.” Colaps mental. Nu există transfuzii și nici medicină pentru așa ceva. Mă întreba un prieten de ce magazinele fac aceste acțiuni, din moment ce știu clar că va urma o debandadă ce le va aduce daune. Plus că se soldează cu o mare desfășurare de forțe până la final: jandarmerie, salvare. Deci, bănuiala mea este că magazinele respective - este vorba de discounterii aceștia care și-ar vinde și pe mama și pe tata și copilul nenăscut pentru un plus pe cifra de afaceri - ies în câștig de pe urma asigurărilor încheiate. Dacă asiguratorul nu-l obligă să își ia anumite măsuri de precauție - care sunt foarte posibile, evident! -, magazinul chiar se bucură de ceea ce se întâmplă și eventual mai spală și niște bani. Cât despre cetățeni ..... la un moment dat încetezi să mai înțelegi o boală de masă, care mai are și sprijinul autorităților. Cei care mai avem mintea întreagă, e bine să vedem cum facem pentru a nu ne sălbătici(i?) și umili(i?) în halul acesta.
08.04.2011
România e o țară frumoasă, DAR:
De ce sunt necesare plăcuțe în limba romani? Pentru că țiganii, deși trăiesc în România, nu vor să învețe limba română? Sau dacă citesc plăcuța aia se numește că își pot scrie în CV la hobby-uri: ”lectura”? Păi, din câte știu, prin România mai există și turci, și greci, și slovaci, cehi, chinezi, maidanezi. Le facem și lor plăcuțe?
Am așa o premoniție, cum că mă voi opri aici.
Mie una mi-ajunge, devine prea
umilitor, deprimant, derizoriu și banal.
Tot negativismul ăsta, fie el și obiectiv,
dăunează, scoate tot ceea ce este mai
urât și mai trist din noi. Am obosit.
Voi începe să fiu atentă la tot ceea ce este
pozitiv și demn de lăudat, cu riscul de
a nu mai avea materiale de pus pe blog.
Dar poate .... poate voi avea o revelație și
voi schimba radical tematica și tenta.
Zâmbetul e mult mai sănătos, pornesc în căutarea lui.
Update 03.04.2013:
Din păcate, lucrurile s-au agravat ....
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen