Follow by Email

Samstag, 12. Januar 2013

”om” ieșit la distracție: împușcă câini

o Durere de nedescris mă încearcă privind fotografia și citind ”întâmplarea”, o Neputință absolut sfâșietoare mă încearcă și, în fața unor astfel de acte, orice altceva pentru care mă supăr și pentru care încerc să fac ceva care să repare situația, spre un bine comun, devine absolut un detaliu insignifiant. 
mă îndoiesc că un popor care aproape a făcut o revoltă populară pe un subiect care ține de un dumnezeu, de crezuri, de religie, de respect, de valori, de iubire, de a îngropa în pământ sau a incinera – da, că un astfel de popor care aplaudă și pleacă capul la fiecare nouă clădire bisericească construită din bani publici, din banii care i-ar asigura pâinea zilnică pe masă, dar pe care îi dă unei instituții supra-mediatizate al cărui rol a fost dintotdeauna acela de manipulare colectivă – da, că un astfel de popor care-și zice urlând ”creștin” – are dreptul să tacă și să se lase comod în căldura fotoliului, atunci când vede și citește despre astfel de atrocități. 
partea proastă a realității românești – care pe mine una nu mă încurajează să devin mai optimistă și mai non-critică în viața cotidiană, așa cum mi se tot spune - este că, așa cum într-o rezervație naturală, într-un parc natural nu este permis accesul autovehicolelor (http://www.ankaberger.blogspot.ro/2012/09/if-05-jzu-cu-jeepul-pe-pajistile-alpine.html), dar atunci când acest lucru se întâmplă, ministerul de resort îmi fură dreptul la un răspuns, refuză să răspundă sesizărilor din partea cetățenilor, ignorând un număr de aproximativ 25 de tentative de solicitare a luării de poziție, tot așa, și în acest caz, mult mai grav, mă îndoiesc că autoritățile române nu vor mușamaliza totul prin diverse strategii percepute ca fiind normale și tolerate de populație, ba chiar susținute.
Partea tristă a unor astfel de povești reale este faptul că oameni din imediata noastră apropiere sunt doar pasivi, dau LIKE pe Facebook și atât.
Fotografia și textul au fost plasate pe Facebook, de http://www.facebook.com/protectiaanimalelor. Desigur, că din punctul meu de vedere, nu ar trebui ca noi, rasa umană, să încercăm să scoatem în evidență gravitatea unor situații, argumentând, prin majuscule, că ” ACTUL LIPSIT DE SCRUPULE AL INDIVIDULUI PUTEA AVEA URMARI EXTREM DE GRAVE, PUTEAU FI IMPUSCATI CHIAR SI CIOBANUL SI MINORUL”, de parcă doar rasa umană ar avea dreptul sfânt de a locui pe această planetă și de a-și subjuga la propriul ei cherem orice altă ființă din fauna și flora înconjurătoare. 
Rasa umană nu pricepe că fără aceste ființe și organisme VII, nici ea nu ar exista. Atunci când un mamifer denumit ”om” strică și ucide din plăcere, ar trebui răsplătit cu aceeași poziție în care a pus el victima respectivă. Sensul de ”om” nu mai include nimic care să aibă legătură cu ”bun, frumos, milos, demn, benefic, inovativ”, așa că ”a fi uman” este deja un termen nu doar utopic, ci deja lipsit de conținut. Nu, nu suntem noi stăpânitorii absoluți ai Pământului și Natura ne are la degetul mic în orice moment. Nu, omul nu este dumnezeu pe Pământ și nu va fi niciodată. Ar fi putut fi de folos Pământului. Dar ..... doar ”ar fi putut” fi și atât. Căci nu este.
”Cainii erau caini de oi, rasa Ciobanesc Caucazian si Ciobanesc de Asia Centrala, iar ieri, 9.01.2013, erau in padure cu oile impreuna cu ciobanul si inca un baiat de 11 ani cand un grup de 5 angajati ai ocolului silvic au trecut pe langa turma, s-au uitat la caini si au spus ca sunt buni de impuscat si un bun obiect de distractie pentru "domnii" dornici de aventura. DE FATA CU COPILUL DE 11 ANI, MINOR, unul dintre ei, Varlan de la Ocolul silvic Manastirea Casin, Bacau, a tras 5 focuri de arma , unul in aer si restul in caini. Pe cioban l-a injurat ca pe ultimul om si i-a zis lui si copilului ca ii impusca si pe ei daca nu tac(ei tipau de frica). Ceilalti caini au scapat de masacru la insistentele ciobanului si pentru ca au fost mai rapizi dar si pentru ca minorul s-a pus in fata unuia dintre ei. ACTUL LIPSIT DE SCRUPULE AL INDIVIDULUI PUTEA AVEA URMARI EXTREM DE GRAVE, PUTEAU FI IMPUSCATI CHIAR SI CIOBANUL SI MINORUL doar fiindca un distins domn de la Ocol avea chef de distractie cu impuscaturi in padurea din sat. Oricine ar fi putut primi un glont doar pentru a-si satisface domnul pofta de ucis!”
N.B. Am preluat informația, cu text și fotografie, de pe Facebook. Eu personal nu am fost la fața locului și nu cunosc pe nimeni care să fi fost acolo.
Alte materiale de-ale mele legate de genocidul pe care oamenii îl cultivă și îl susțin ar fi:
un-nou-episod-despre-romania-genocidul 
eu-maidanezul-exercitiu-de-imaginatie  
P.S.
Postarea a determinat comentarii inimaginabile pe Facebook, a căror comentare ar lua jumate de viață .... 
Cineva dă un paragraf de lege (da, mă rog, ce lege se aplică corect în România? Că doar sunt făcute doar pentru a fi aplicate celor fără bani, fără ”spate”, fără relații și tot așa):
"Cap.III.Art.19 (1)
In scopul conservarii biodiversitatii faunei salbatice,animalele de interes vanatoresc,inclusiv cele pradataoare,se vaneaza NUMAI in limitele cotei de recolta aprobate si ale reglementarilor tehnice privind organizarea si practicarea vanatorii,iarpisicile si cainii HOINARI SE COMBAT FARA RESTRICTII.
(2)In sensul prezentei legi, se considera CAINI HOINARi sau salbaticiti si, respectiv pisici hoinare sau salbaticite, acele animale care:

a) nu poarta jujeu SAU 
b) un semn de identificare, 
c) se gasesc in fondurile de vanatoare la o distanta mai mare de 200m de asezarile omenesti si ai caror detinatori, in momentul observarii nu pot fi identificati."

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen