Donnerstag, 23. Februar 2012

wow ... așa înțelege jurnalistul român să contribuie, prin muncă nulă, la progresul țării

Faptul ca Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București promovează frecvent asemenea anunțuri .... spune cam tot despre nivelul învățământului universitar românesc și despre colapsul generalizat actual al întregii societăți. Se promovează cultul LENEI, al banilor nemunciți sau munciți superficial ... dar mai bine citiți singuri anunțul.

 IP Media caută redactori

Noi, adica IP Media punem pe picioare un portal “super awesome” (nu prea se potrivește cu ceea ce mai învățăm de la unii profesori, adică să ne respectăm limba maternă și să nu o mai otrăvim cu tot felul de chestii ”cool”, cu atât mai mult un astfel de anunț nu are ce căuta pe site-ul FJSC!!) si cautam oameni care sa puna umarul. Tema portalului e “fancytudinea” - mondenitati, vedete, lifestyle, fashion, arta, style advice, events, diete & sport samd. (da, sigur, exact de asta duceam lipsă. De o publicație de cultură sau istorie sau artă nu v-ați apuca!)
Ma intereseaza in primul rand persoane care sa aiba cuvintele la purtator, nu neaparat mega-obsedati de domeniu.
Pe scurt, caut studenti de anul II sau III, fara slujbe sau cu suficient timp liber.
 Ce oferim:
Training.
Supravegherea unui colectiv editorial / de corectura.
Un stil flower-power de a munci, fara stres (prea mult).

Posibilitati, multe posibilitati.
Putem sa iti dam si hartoaga ca ai facut practica la noi.
O sa iti punem poza pe site si numele in byline. (OMG, fata, fata, cat de cool!)
Pe sleau - monetizarea tine foarte mult de redactori. La inceput, siteul va produce zero lei, insa pe masura ce capata popularitate, va face si bani, iar daca alegi sa continui colaborarea, vei fi platit/a la numar de articole. 
Iti dai seama? O sa poti sa te lauzi prietenelor ca ai facut parte din colectivul fondator al unui portal grozav! Deci, practic, la inceput, e ca un fel de internship, dar mult mai serios, pentru ca ne asteptam sa facem bani alaturi de tine, nu doar sa ne faci cafele si sa te lasam sa te uiti la noi cum muncim. Sau poti sa o consideri o perioada de proba - si pt noi, dar si pt tine.
Ma cheama Alexandru Dumitru si ma contactezi cu un CV si 3 cuvinte la “404 arond ipmedia punct ro”. Daca e totul OK, vii in vizita, la o partida de foaie cu pix si discutam.
Sursa:  http://etajul6.ro/fjscnews/2012/02/22/ip-media-cauta-redactori/
Nu există dovadă mai relevantă cum că anumite categorii de oameni nu pot fi responsabilizate și că nu le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Pur și simplu sunt imuni. Alarmant este că o instituție supremă care răspunde de educația tinerei generații promovează așa ceva!
Am trimis această postare cadrului didactic care gestionează site-ul de știri al Facultății. Nu mi-a dat feed-back (deci a refuzat comunicarea cu mine), dar eu nu am mai regăsit anunțul lor pe site (e și ăsta un tip de feed-back, nu? Adică a reacționat totuși.) Asta înseamnă, printre altele, să ai puțin spirit civic, să îți pese de lumea în care trăiești, vrei sau nu vrei. Asta nu înțeleg ceilalți, care nu reacționează niciodată la ceea ce nu le place în jur, deși știu că ceea ce nu le place, pe termen lung, ne periclitează ca specie, ca nație, ca orice vrei tu. Letargia este lopata care sapă zilnic la propriul nostru mormânt.
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen